Mindig örülök amikor egy új étterem nyílik Vácon. Kerékpározás közben érdeklődéssel figyeltem, miközben épült, kialakult a ház a Sánc dűlő tetején. Először furcsa volt, hogy valaki ilyen nyitott kerítéssel építkezik a bicikli út mellett, de lassan körvonalazódott, hogy nem magánház épül, hanem étterem.
Picit meglepődtem, mikor maghallottam, hogy Hekk terasz lett a neve ennek a  Duna melletti étteremnek. Pár száz méterre a megszűnt Buki csárdától ma egy tengeri halról elnevezett étterem nyílt.  Ki tudja lehet, hogy a Hortobágyon, vagy a Tisza mellett is sorra nyílnak nemsokára a Polip büfék, tintahal bárok…
Végül is nem ez a lényeg, ettől még lehet valami jó, és profi. Sajnos nem vált be a remény..
  Most szombaton nem készült itthon ebéd, mert megemlékezésen voltunk Zebegényben, így adott volt a lehetőség, hogy kipróbáljuk az új helyet.
A pincér jó öt perc után jött oda hozzánk, és egyből azt kérdezte, sikerült-e választani. Szerencsére megtaláltuk az asztalon a szórólap szerű „étlapot”.  Kevés étel, de ma ez a trendi, ezt biztos gyorsan, profin tudják tálalni.
Nem így volt.
Rendelés leadása után még 10 perc, amíg kihozták az italt. Jó 40 perc után jött az étel. 
Sajnos a rendelt  halburger helyett, egy üres hekket kapott volna a lányom, köret, kenyér, minden nélkül. Még ha félrehallotta is a pincér, hogy halburger helyett hekket kér valaki, akkor nem kérdezi meg, hogy mivel enné? Krumpli, kenyér, saláta, vagy valami? Kihoz egy halat csak úgy üresen? Megjegyzem anyunak a  hekkjéhez a mellé rendelt kenyér és csalamádé is akkor érkezett, amikor a fél hal már elfogyott..
 Visszaküldtük a pőre halat, és amíg megettük a saját ételeinket már bőven ütötte az egy órát az ottlétünk, egy gyors ebéd címén.  A halburger csak nem akart elkészülni. A 3 órás kompot akartuk elérni  Vácon, bő másfél órával az indulás előtt ültünk be enni. Gondoltuk ez az idő elég lesz, elvégre ez egy gyorsétterem, vagyis annak hirdeti magát.  Szóltam a pincérnek, hogy kérem a halburgert becsomagolva hozza, és a számlát is kérem vele, mert sietünk.
Kijött a burger, a számla nem.  Kértem a számlát, még 5 perc. A visszajáró - jatt nem volt, fenti okokból -  még öt perc.  Várakozás közben ilyen párbeszédeket lehetett hallani a teraszon a szemben lévő asztaltól, ahol két hölgy ült kb negyed órája, és még italt sem kaptak.
-Legyenszíves!
-Igen!
-Kérem,  vegye fel a rendelésünket.
-Mindjárt csak még ki kell cserélni a sörcsapot….   

Pár szó a kajáról.
A hekk finom volt, a rántott csirkemell ízetlenre sikerült, a mustáros tarja mócsingos, és nagyon kicsi és vékony volt. A tányéron kb a negyede volt a hús a steak burgonyának, ami viszont rengeteg volt. Nagy darabok, és a fele krumplinak nyers volt a közepe.  
A grill kecskesajt salátával finom volt.

Sajnálom, mert sokkal többet vártam a Hekk terasztól. Mi biztos nem megyünk ide vissza.    


2015-06-06_19-27-33.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr47522888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása