Akinek úgy tartja kedve és úgy gondolja, hogy elgyalogol a Kosdról Keszegre (vörös négyzet turistaút, valamint a Mária zarándokút) , az félúton talál egy hatalmas fát , rajta egy Mária kép.
Íme a története:
Egy 1910 körül született asszony mesélte, már nyolcvan éves korában a Mária kép történetét. Miszerint az I. Világháborúban egy katona ezen a helyen megsérült, és a fa tövében töltött 2-3 napot. A Szűzanya közbenjárását kérte, és fogadalmat tett , ha meggyógyítja és felépül, akkor ide egy Mária képet állít.
Visszaemlékezések szerint kb. 1960-ig meg is volt a kép, majd valaki megrongálta. Sokáig ez volt a pihenőhely kosdi embereknek akik Mátraverebély - Szentkútra tartottak, és a Vác környéki lakosoknak akik  a váci Hétkápolnához jöttek a búcsúra.  
2011 08.28-án a képet helyreállították a képet. A mai napig friss virág van alatta, gondozzák.


forrás


 

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr138635618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása