Szeretek gombászni, szeretem az erdőt járni. Mostanában azonban Vác környékén, a Naszályban, Magyarkúton, olyan állatetető helyekbe botlok, amivel szemben vadászles áll . Azért lett az etető kialakítva, hogy kényelmesen lehessen lőni. Mi ez? Nem veszi be a gyomrom. Szimpla gyilkolás. Ha valaki az egóját ezzel emeli, miért nem megy böllérnek?
Ez lenne a vadászat? Ez a vadgazdálkodás?  Tudom, a horgász is beetet, de nekem a hal az valahogy más, illetve nagyon sokan el is engedik a halat. Az étkezés közben lelőtt őzet már nem engedik sehova… Itt a környéken kapásból vagy 5 helyet tudok, ahol így van kialakítva a magasles.
Rákerestem a vadászat etikai kódexére, ott ez van írva az állatok méltóságának elve résznél:
Az etetőhelyeken tilos vadászni!
Akkor ez most hogy van?

2016-06-21_20-28-11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr218830158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karesz94 2016.06.22. 06:53:48

Etetőnél egyedül vaddisznóra lehet vadászni amit az etikai kódex nem említ de a jogszabály igen. Más vadra etetőnél tilos vadászni. Disznó esetében ez a lehetőség muszáj mert borzalmasan el van szaporodva.
süti beállítások módosítása