Váci lévén elég nagy égés, hogy még élőben láttam a híres fehérek temploma alatt talált múmiákat. A főtéren sétálva a családdal, gondoltuk itt az ideje megnézni. A Görög templom udvarából nyílik a pince, és itt van jegyvétel is. Rengeteg múzeumban jártam már, de ami itt törént az a vicc kategóriája volt. Máshol a jegypénztárnál kérem a jegyet, kapok, és fizetek. Itt automatából történik a jegyvásárlás! 
Két felnőtt és két gyerekjegyet kértem. Először a két felnőtt jegyet ütötte be a gépbe a hölgy, ami kétezer forint volt. A hölgy aki kezelte a gépet, előre szólt, hogy a kétezrest nem ismeri a gép. Jó. Két darab ezrest a gép bevette, kiadott egy nyugtát. Utána a gyerekek jöttek volna 2x500=1000Ft. Kiderült már csak régi fajta ezresünk volt (nem is tudtam, hogy kétféle van), amit nem ismert fel a gép. A biztonsági ellenőr kicserélte a sajátjára, amikor az automata elkezdett morogni, vinnyogni. Pánik. Elnyeli, ezt már nem adja ki mondták, mi meg csak néztük a kabarét. Végül egy perc vinnyogás után visszadta az ezrest. Ekkor két ötszázas jött sorra. bevette, majd kiadott apróban 800Ft-ot! Újabb próbák, és kíséretek után végre sikerült két felnőtt, és két gyerekjegyet venni. A művelet tovább tartott, mint a kiállítás megnézése, mely egy pici, majd egy nagyobb teremből állt, összesen 2 felnőtt, és csecsemő múmiával 3000Ft-ért.
Csókoltatom aki kitalálta ezt a jegyautomatás rendszert, ritka nagy barom lehetett, vagy talán ismerős/haver a jegyautomata gyártó? Két biztonsági őr és egy hölgy mellé, minek egy jegykiadó automata? 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr151395046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása