Régóta járok postára Vácon, és Pesten is, munkaügyből. A postáskisasszonyok kérdése mindig, hogy elsőbbséggel?
Én a simát kérem mindig, és az is mindig megérkezik másnapra. Mit is jelent az elsőbbséggel feladás? A posta honlapján ez áll:

A kék színű megkülönböztető, "ELSŐBBSÉGI" jelzéssel ellátott elsőbbségi leveleket a feldolgozás és továbbítás minden szakaszában kiemelten kezeljük, így a törvényi előírásokat meghaladóan több, mint 90%-os arányban, a feladást követő munkanapon már kézbesítjük is.

 Amit meg normálisan adunk fel az bekerül a lassítóba? Minden nap elviszik a leveleket, bekerül az elosztóba és másnapra kimegy. Csomag ugyanígy. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr461294629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lengyel 2012.06.19. 12:31:37

A maradék 10% ezek szerint be van csapva, át van verve. Kifizetett egy szolgáltatást, amit nem teljesített a vállaló. Ezért az lenne a minimum, hogy az elsőbbségi pótdíjat visszafizetik.
Mivel azonban a feladó joggal számít arra, hogy egy szolgáltatás a szolgáltató teljesít, ezért ha a küldemény nem érkezik meg az ígért időben, kára is keletkezhet, amit a Ptk. szerint a károkozó köteles megtéríteni. Ez a kár eszmei is lehet, hiszen sok esetben nem lehet megmondani, hogy mennyi a konkrét kár.
Ha pl. a szülőnek küldött ajándék meg nem érkezése esetén perre kerülne sor, én 1 millió Ft kártérítést fogok követelni.
süti beállítások módosítása