konyak 2013.01.03. 13:08

Váci kukabotrány


kuka-240vs120.jpgJanuár elsejétől Vácon már nem a Remondis Kft végzi a szemétszállítást, hanem a Vác város egy külön céget alapított ennek az ellátására. Az új cég nem tájékoztat, összevisszaság van, és természetesen irtózatos áremelés. A 240 literes-es kukák helyett kiosztottak feleakkorát, már annak aki véletlenül, fodrásznál, boltban hallott az egészről, hogy a helyi iskolákban mikor lehet átvenni a új kisméretű játékkukákat.
Azt, hogy a régit mikor, és hogyan viszik el arról egy szó nincs.
Aki azt akarja, hogy a hagyományos kukaméretet használja, annak dupla annyit kell fizetni, tehát majd 6000Ft-ot havonta. Ezzel szemben a Remondis 2640Ft-ot számlázott ki egy hónapra.
A 30-as számon, ahol érdeklődni lehet, ott a hölgy azt mondja, hogy eddig a város fizette a díj másik felét, és már nem bírja.… Persze.  Akkor miért kellett új cég, új struktúra, egyszerűen nem fizettek volna a Remondisnak, és akkor most mindenki őket szidná.
Feleakkora kuka többszörös áron. Azt is terjesztik, hogy a szelektív szemétgyűjtésre akarják rászoktatni a népet. Így? Tehetetlen , kapzsi, kontárok! Akkor három kukát biztosítsatok, mert azt gondoljátok,, hogy a majdnem tripla szemétdíjért, és még el is fogom fuvarozni a szemetet?
A Vörösháznál megszüntették a szelektív hulladékgyűjtőt, gondolom kellett a hely a gyrososnak.
Most meg állítólag a vegyes szemét büntetőadója miatt fizetheti az ember a többszörösét.
Miért nem lehet valamit jól, és normálisan megcsinálni? Miért csak a hozzá nem értés, a kapzsiság, a tehetetlenség nyer teret?

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr694995639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eszter Veres 2013.01.04. 08:03:52

Mi a helyzet a lakótelepi kukákkal? Erre, ki tud felvilágosítást adni? Eddig is sok autós tele dobálta. Ezután még inkább így lesz? Akkor viszont nem fogok fizetni!

2013.01.04. 18:53:47

Most egy plakátot sem láttunk ezzel kapcsolatban! Miért? Minden egyéb szemét újságot szétszórnak a városba de egy szórólapra már nem telt? Ami még felháborító, hogy a 20-évvel ezelőtt megvásárolt tárolóedényt is elszállították amit egy pár éve még OTTO felirattal majd egy pár hónapja REMONDIS -os matricával kellett ellátnunk! Most pedig igényeltem egy új chippel ellátott kukát. Az utcánkban már megjelentek az itt ott lerakott szemetes zsákok amit azok a lakók raknak le ,akik az eddig használt edényeiket nem találták ,mert nem jutott el hozzájuk a hír! Ezeket ki fogja elszállítani? És mi lesz akkor ha a chippes kukámat eltulajdonítják? Ő gyüjtögeti benne a szemetét és a szálításért én fizetek? Vagy nyomkövető is van benne? Eddig erre sem kaptunk választ. Vagy mi lesz a közösségi nagy kukákkal amik nem zárhatók és ebbe bárki beledobhatja a hulladékot? így csak bosszúságot okoztak!

skizo60 2013.01.04. 19:17:48

és nincs is benne chip

momolo 2013.01.04. 21:49:01

Nálunk, Nógrád megyében évek óta ennyit fizetünk a 120 literes kukáért. Meggondoljuk, hogy mit vásárolunk és mit dobunk ki...

Autós Csodák 2013.01.06. 13:16:37

@: Azt mondták, ha a kukámat elhúzza valaki és abba dobálja a szemetét, a legközelebbi ürítésnél (ha már ténylegesen az ürítések után kell fizetni) meg tudják mondani, hogy hol van a kukánk. Mivel a chip számát hozzárendelték a nevünkhöz és a lakcímhez.
süti beállítások módosítása