2013-12-11- 15-44-38.jpg48 éves korában elhunyt Simon Lali, akit sok váci ismert, hisz az utóbbi időben már az utcán élt. Sokan Ramones-ként ismerik, de ő szerette magát Aljas Lalinak is hívni.
Igazi rossz gyerekként kezdte, az általános iskola után villanyszerelőnek tanult a Kilián szakmunkásképzőben, ahonnan kirúgták, mert tízóraira egy szatyor kőbányai sört vitt magának.
Aztán amikor eladta szülei lemezjátszóját, és csövezni indult a Balatonra , szülei jó kommunista módjára beadták a javítóintézetbe. Elhitték a szocialista rendszernek, hogy ott megjavítják a fiukat. ( anno a Nők lapjában 2 oldalas cikk volt róla)  
Nos amikor kijött, Lajos már tisztában volt vele, mi is az a szipuzás, és sok más rosszat is megtanult az intézetben. Sajnos nem volt megállás. Italozás, majd kisebb stiklik, börtön. Párszor a Hitesek a hóna alá nyúltak, de ez sem segített. Mindig ügyelt rá, hogy próbáljon példaképeire a Ramones tagjaira hasonlítani, mind hajviselet, mind ruházkodás tekintetében. Pár éve bekerült a kórházba, ahol súlyos gyomorproblémák miatt kezelték, innentől kezdve lefogyott, szakállat eresztett, és már nem a Ramones volt, csak egy hajléktalan. A szeme azért mindig huncutul csillogott a szakáll felett.
Fiatal korában gyakran járt az un. Fekete Lyuk szórakozóhelyre, és mindig büszke volt rá, hogy egy ideig az Anyátok punkegyüttes énekese is volt. Ezt még 2013-as Váci Vigalomban is elmondta a Ricse koncerten, amikor Feró felhívta a színpadra. Ott is egy Anyátok idézetet szavalt:

„Kossuth Lajos magyar költő2013-12-11- 15-36-37.jpg
A talpramagyart szavalja
A nyála közben lecsurog
A koszos magyar talajra”



Örök kedvence a Ramones maradt, és most sajnos ő is Joey, Dee Dee és Johnny után ment. Nyugodj békében Lali.

Haláláról nem sokat tudni, kihűlés a volt Gödör kocsmában, illetve még szívinfarktust is rebesgetnek a városban.

Frissítés: Lali hamvait december 11.-én 11 órakor a váci dunaparton a Momo alatt pár ember jelenlétében a Dunába szórták. A szertartás alig pár percig tartott csupán. Halála oka tényleg infarktus volt, már ott kapta a kórházban, ahova kihűlés miatt bevitték, amikor megtalálták a vasútállomásnál.    

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr45686184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása