2014-09-27- 13-15-01.jpgNagyon megörültem, amikor olvastam a Váci Naplóban, hogy "Visszakerül régi pompájában, régi helyére a békás szökőkút ". 20014.09.26-án volt az átadás.
Amikor megláttam a már átadott kutat, nem akartam hinni a szememnek. Ez valami vicc? Hol vannak a békák? Az a három törpebéka lenne? Nem is jön a szájukból a víz...Azt ígérték régi pompájában állítják helyre. Vagy nem emlékeznek már rá, hogy milyen volt?
Ez is békás kút, de nem a régi. A régi békás kút a jobb felső sarokban látható. (forrás váci napló)
A régiben is három béka volt, jóval nagyobb, és állandóan jött a víz a szájukból. Az volt a békás szökőkút. Ez a mostani nem szökőkút, hanem ivókút. Meg kell nyomni a gombot, mint a strandon lévő ivóvízkutaknál, és  5mp-ig jön a víz. 
Inni a régiből is lehetett, ki is volt fényesedve mind a három béka szája rendesen. Aztán, ha az ember befogta az egyik béka száját, akkor a másik kettőből erősebben spriccelt a víz. Ha két béka szája volt befogva, akkor már elég messzire el lehetett spriccelni vele. 
Szóval csináltak egy békás kutat, de a Váci Napló címe, hogy régi pompa, meg szökőkút, az nagyon távol áll a valóságtól. Persze ennek is örülni kell, csak kicsit mintha "savanyúbb" lenne a vize....
Különben lopták el már régebben is, a hetvenes és nyolcvanas években is a békákat, de akkor sikerült pótolni normálisan...

Ja, és alul már folyik.... el lesz ez zárva hamarosan, ha vége a kampánynak..

2014-09-27- 13-18-52.jpg2014-09-27- 13-18-39.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr256736409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása