Kórházparkoló sokadszor.

Előzmény: Az eddig áldatlan, és megoldatlan váci kórházparkoló problémát (kevés parkolóhely, kátyúk) a helyi zöld csoport fokozta azzal, hogy lezárta kálvária domb alatti füves parkoló részt.
Tette ezt olyan arrogáns módon, hogy nem a problémára mutatott rá, hanem a szerencsétlen parkolni vágyó autósokat nevezte ki szabálysértőnek, tiltott helyen való parkolóknak, és szemetelőknek.  Addig semmi nem tiltotta a parkolást azon a helyen, semmi nem hívta fel a figyelmet, hogy ott nem szabad megállni. 2015-05-13_14-31-58.jpg
Először a harcos négy ember ( Vác Város Önkormányzata, a Váci Városfejlesztő Kft., a Forte Fotóklub Vác, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park védnöksége képviselői ) lánccal lezárta a  parkolórészt, és kifüggesztett egy papírt, hogy használják a fizető parkolót a kórházban.
Először a papír tűnt el, majd a lánc…  Nem baj, előkerült a drótkötél, és már egy hivatalosnak tűnő zagyva önkormányzati idézet is. Jövő héten már talán egy fegyveres őrt is állítanak oda. Az igazi probléma, hogy nincs elég parkoló a kórháznál, az nem érdekel senkit.

Lássuk akkor mi a helyzet egy átlagos csütörtök délelőtt: Keringő, szitkozódó, parkolóhelyet kereső emberek, dugó, tolatás, idegeskedés.
Parkolóhelyek: A körparkoló tele, több szabálytalan várakozó a kör szélén. Rendelő előtti rész, tele. A lezárt terület előtti parkoló fullra tele, ki és behajtásnál nem fér el két kocsi, dugó, idegeskedés.
A véradóhelynél a parkoló tele. A domb alatti Baptista templom alatti parkoló tele.
Miért nem fizetnek az emberek, miért nem használják a fizetős részt?
Lássuk beül mi van a kórház területén:
 Az első résznél a kórházparkoló tele. Szűk és kicsi parkoló.  Hátsó rész, ahol parkolni lehet, telis tele. Amúgy elég hülyén egy hatalmas tábla a hátsó parkolónál azt írja, hogy ott parkolni csak engedéllyel lehet. Sokan be sem mennek oda. Ennek ellenére tele van. Marad a keringés, az idegeskedés.
Nem az a megoldás, hogy a kátyús, szar, gyurgyalagok előtti dombot megnyissák, ami amúgy is egy tankcsapdával tűzdelt autógyilkos hely volt, hanem parkolóhely teremtése lenne.

Update: Közben megtalált egy nyelvtannáci váci portálocska, és igaza van. A szar és gyurgyalag között kimaradt egy vessző, ezátal úgy lehetett érteni a szart, mint jelzőt a madarakra. Ezúton is elnézést kérek a gyurgyalagoktól, és további sok sikert gyalázkodó, és feljelentgető weblapnak.


A kórház mögötti rész tele óriási rétekkel, parkrésszel, nem sokba kerülne egy normális parkoló kialakítása. Kinek a feladata lenne ez? A kórházé? A városé?  Mindkettőé? Egyik sem tesz semmit. 

Beszéljenek a fotók…

Ha már Kálvária. Csak amíg a fotók készültek, legalább hárman mentek volna fel megnézni. Milyen jogon és ki zárta le? Évtizedekig a kálvária nyitva volt. Kb két éve valaki lezárta. Semmi infó, hogy mikor van nyitva, hol a kulcs. Lezárta. Ő is ugyanolyan megoldást találta a vélt problémájára, mint a harcos váci madárvédők. Lezárni, aztán  szívjanak a váci polgárok.

Drótkötél a zagyva szöveggel:

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr717455962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása