Csak ülök és olvasom a híreket. Csodálkozom, nem akarom elhinni. Évek óta gond a váci kórháznál a parkolás. Aki délelőtt, vagy kora délutáni időben érkezik  a rendelési időkre az nem tud parkolni, mert nincs parkolóhely. Tudomásul kell venni, hogy a 40.000 város kórházának kicsi a kb  100 férőhelyes parkoló. Van egy körparkoló kb 30-35 kocsinak , és egy szűk, kátyús nagyobb parkoló, ahova kb 70 kocsi fér, szűkösen.  

Volt egy lehetőség, a füves terület, amiben életveszélyes kátyúk, esőben csúszós fű várták a parkoló autósokat, akik mellesleg nem  sziesztára igyekeztek, hanem a kórházba, vagy a rendelőbe a rendelésre, betegellátásra, beteglátogatásra. Volt, hogy a füvön 4 sávban álltak az autók!
A parkolóból feljárat vezetett a füves részre, tiltótábla nem volt, igaz vigyázz kátyú sem.
Évek óta megoldatlan gond a kórházi szűk parkoló.  Erre mi történik? Egy csoport demonstrációra szólítja fel az embereket, de nem azért, hogy épüljön normális kórházparkoló, ahol elférnek a kórházba igyekvők, nem. A gonosz autósok ellen, akik ádázul letarolják a gyurgyalagok fészkelési helyét. Gonosz szórakozásból.  Még csúzlit is visznek, és ha a húzott  sorszám  a rendelőben megengedi védett madarakra is lövöldöznek.  A gonosz szabályt nem tisztelő autósok.  Vicc. Ők szemetezssákokkalés területlezáró lánccal tüntetnek. Feljebb pár száz méterre van szemét ott lehetne szedegetni. Kedve zöldek körbenéztek már Vác környékén?
Amúgy, ha csak odafigyelne a buzgó csoport, látná, hogy a rendelő előtt tilos a megállás. Az kilőve. Sőt a kedves váci rendőrök kedvenc büntetési helye. Ha megbüntetnek valakit, hiába fellebbez az ember, hogy járni képtelen beteget vitt a rendelésre, a fellebbezést elutasítják. Saját tapasztalat.
Lejjebb a vérellátónál lenne még egy kisebb parkoló, ott tilos a parkolás. Alul pedig a domb alján van egy 8-10 férőhelyes parkoló, és több hely nincs. NINCS. A kosdi úton már nincs több lehetőség. Nem lehet letenni a kocsit, ha megtelt a parkoló. ..és bizony megtelik.
Amikor a füves területre parkol valaki az álmában nem gondolta volna , hogy azon kívül, hogy leszakad a rendszámtáblája a kátyúban, vagy tengelytörést szenved akkor még ráadásul  vét is szegény gyurgyalagok ellen is.
Semmi baj. Probléma megoldva,  5 fő demontsráló, + egy kamera,  és máris lezárva a terület.  
Ezzel nincs megoldva a probléma, csak fokozva lett a gond! Pár nap múlva a lánc, és pár kilós kő el lesz téve onnan. Parkolóhely kellene! Hely az lenne! A képeken létszik hol.
A kórház 600Ft kér pofátlanul a parkolásért. A kórház mögött óriási terület van, amit ki lehetne alakítani parkolónak. Hely lenne a nem működő romosodó kórház elötti bódék helyén, illetve mögött is. Feljebb is a mentőállomásnál hatalmas kihasználatlan lezárt terület, oda is lehetne egy plusz parkoló tenni. Akarni kellene.  Ki itt az illetékes?
 





 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://percemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr967396376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fidi · http://fiditura.blogspot.hu/ 2015.04.26. 11:36:13

Kedves Blogger..
Talán utána kéne nézni.. A füves terület sose volt parkoló.. A terület pedig nem az ott szemetelő, bokorban dolgát végző autósok miatt le zárva.. Egyszerűen abból az okból mert természetvédelmi terület.. Talán azt is észre kellene venni ez a hely mennyire fontos Vác megítélése szempontjából.. . Mivel egy kivételes madárfaj fészkel a homokfalon.. Sajnálom, hogy ezzel bosszúságot okozunk olyan embereknek akiknek fontosabb az, hogy kocsival mindenhová eljuthasanak mert saját lábakon már képesek közlekedni

konyak · http://percemberek.blog.hu/ 2015.04.26. 16:05:48

Kedves Fidi! Sosem volt jelezve, hogy tilos ott parkolni. Autós feljáró vezet a füves területre, betonozott résszel.
A madarak egy bokros résszel el vannak ettől füves helytől választva.
Szemét ellen akar kamányolni? Sétáljon pár száz métert feljebb:
vaciduloutak.blog.hu/2015/04/22/brodarics_istvan_ut_torokhegy_borzalom
Azt felfogta, hogy ez egy kórházparkoló lenne? Vác és vidéke? A lusta beteg emberek, a lusta látogatók vidékről járnak ide. Ha azt kifogásolná, hogy madarakért tüntetni miért nem lehet gyalog menni, azt megértem, de egy kórházba és rendelőbe???
Nekem nem hiányzik a kátyús füves terület, viszont parkolóhelyek azok nagyon.

Fidi · http://fiditura.blogspot.hu/ 2015.04.28. 12:33:43

@konyak: "Autós feljáró vezet a füves területre, betonozott résszel" már mint a volt helikopter leszálló? oda felfér vagy 4 autó? már ha szabályosan csak a betonra parkolnának és nem a fűre letarolva a fél hegyoldalt..
Nyugodtan felfoghatja az sosem volt "szabályosan" parkoló..
Szemét ellen meg nem kampányolni kell hanem tenni.. vannak akik tesznek és vannak akik nyavalyognak pár parkolóhelyért.. erről ennyit

konyak · http://percemberek.blog.hu/ 2015.04.29. 16:36:41

@Fidi: Helikopter leszálló a rendelő elötti füves terüeten van /volt. Ott a betonkör a kereszttel ma is.
Pedig amíg tábla nem tiltja, hogy parkolni lehet a füves területen, addig az szabályos. A rendőrök, akiknek a napi rutinja a rendelő elötti leparkoló autókat büntetni nem hagyták volna ki a ziccert.
Nem értem miért az autósokat hibáztatja? Eddig mindenki csak szívott, aki a kórháznál főidőben akart parkolni. Kátyúval, keringéssel, vagy 600Ft-os parkolási díjjal.

László Hambalgó 2015.04.29. 18:01:28

Sajnos a kórház parkolóját "kinőtte" a Város, és vonzáskörzete,és sokkal több autó mint a kórház megépítésekor.Természetesen megértem a madárvédőket is ,de az EMBERÉLET "mindent felülír!(Vagy a mai szempont változott?....lehet...)Tény,hogy meg kell próbálni BETEGEN a rendelőnél, vagy máshol parkolni, úgy,hogy a rendelés végén is meglegyen az autó!!A parkoló úgy ahogy van rossz,mert nem átmenő jellegű,/szembejönnek/nem a madarakat kell így védeni,hanem azzal számolni, hogy EMBERHEZ MÉLTÓ KÖRÜLMÉNYEKET KELLENE TEREMTENI!!Amikor nem volt még a kórház ,a helyén nyugodtan költöttek a madarak..azóta sok minden megépült már ,és nem volt ellenvetés,Pl. autópályák is.,Tudomásul kellene venni, hogy elsősorban EMBEREK vagyunk,..még ha ez egyeseket zavar is...egyébként a "parkoló"(füves terület) csak jelentős anyagi kockázattal használható.Jó utat!(Betegen is!)
süti beállítások módosítása